Årets junior i Dalarna för flickor tilldelas Stina Wikström, Säters GK med motiveringen:

Stina har under 2021 haft en mycket bra säsong där hon har vidareutvecklats till en stabil golfspelare med goda idrottsliga resultat. Hon har tränat och tävlat flitigt under året. Hon påbörjade under våren andra terminen av första årets studier vid vid Limestone University, South Carolina, USA och under hösten fortsatte hon med sitt andra år där.

Hon är under 2021 rankad på 67:e plats på SGF Golf ranking för flickjuniorer totalt och en 11:e plats i sin åldersgrupp i Sverige. Hcp +3,0 vid årets slut. Huvudtävlingsarenan delades mellan Sverige på sommaren och USA under våren och hösten.

Hon placerade sig under sommaren i Sverige som bäst 1:a på Hagge Junior Open, Hagge GK. Dessutom placerade hon sig som 6:a på Callaway Cup JMI, Rättviks GK och därmed även 1:a i Junior DM.

Ingått i JSM Klubblag samt SM Klubblag damer, Div I.

På college startade hon året med 5 st top-10 placeringar och 2 st top-20 placeringar. Vårterminen avslutades med en fin 3:e plats i NCAA DII National Championship.

Höstterminen innehöll 4 st top-10 placeringar, varav topplaceringarna var när hon för andra året vann Flagler Fall Slam, och i Savannah Lakes Invitational tog hon en 2:a plats.

Stina har därmed under 2021 starkt bidragit till sitt lags (Limestone) många lagvinster och lagtopp-placeringar.

Vidare är hon är en bra förebild för yngre juniorer på hemmaklubben vilka vill satsa på sin golf. Stina är en positiv och välkänd profil ute på banan eftersom hon är träningsvillig och tillbringar många timmar för att bättra på sitt spel.

Dalarnas GDF  2022-03-15

Karin Sandström och Anders Larsson